Posts

Showing posts from April, 2021

kopus

Image
Minnos bir kopegimiz oldu. Tam bir "ball of anxiety". Ismi Francesca, kisaca Fran, ama ben ona icimden "titrek kuyruk" ya da "Dobby" diyorum.  Miyk miyk aglamasi bir tarafa, bana sokula sokula yanimda yatmasi, ic gecire gecire uykuya dalmasi icimi eritiyor. Boyle operek onu surekli simsiki kucaklamak istiyorum.  Kucuk bir ilgi orospusu, ayni ben. Isiririm.

Hic bitmeyen kariyer devinimleri

Naber genc?   Yorgunum. Ilkokul 4. ve 5. sinifta dershaneye gidip Anadolu Lisesi sinavlarina hazirlanmis, babam tarafindan azarlana azarlana gece yarilarina kadar ders calismis ve sonunda sinavi kazanmistim. Tamam bitti dedigim gun babam "yok daha yeni basliyor" diyince ilk histerik kahkahami atmistim. Harbi yeni basliyormus. Kafam calisiyor, genelde yanlis seylere. Yine de KOSKOCA doktor oldum deli misin? Sonra is buldum, sonra isimde yukseldim. 1.5 yil oldu yeni pozisyonumda ve kasinmaya basladim. Is bakiyorum tatli tatli... Niye? Para lazim amk. Nasil oldu da bir turlu burnum borctan cikmadi anlamiyorum. Orta yas krizi bu olabilir mi? Hayir ev almadim, araba almadim... Tamam belki catir catir yedim buyuk bir kismini ama ne bileyim.... Bu hep boyle mi gidecek a dostlar? Ne oldu? Sanatsal zart zurt blog mu bekledin benden?  Isin enteresani, sanirim az cok herkes gibi ben de kendi isimi kurmak istiyorum. Fakat bu is ne olursa olsun, ona verecek zamanim ve beyin kapasitem yok.

Babam Vol. 1

Ah be ne yiprattin beni. Deli.  Babam asiri sinir hastasi bir adamdi. Hala da oyle sanirim ama okyanus otesinden bana islemiyor. Cocuklugumun buyuk bir kismi onun bagirtilarini dinlemekle gecerdi. Aksam eve gelir gelmez, kapida bagirmaya baslardi: "Bunun yeri burasi mi? Yemek hazir mi? Odevin daha bitmedi mi?"... Sonradan bu durumun bir miktar kan sekerinden kaynaklandigini ogrendik ama sonradan dedigim ben 20li yaslarimdayken.  Kardesimi dev kayirirdi, onunla ilgili butun sorumlulugu bana yikardi. 12-13 yasimdayken bir kere Bodrum'un bir ilcesine, annem olmadan (neden acaba hatirlamiyorum) anneannem, dedem, ben, kardesim, ve babam, bilmem kimin yazliginda kalmaya gitmistik. Yazlik dedigim inanilmaz guzel bir denize bakan bir yamaca kurulmus bir ev, fakat insaati yeni bitmiscesine bos. Eski koltuklarda uyuyoruz falan. Orda resmen bana evin hizmetcisi gibi davranmisti. Kardesime bak... Evi temizle... Bak cok sinirlendim hahahha.  Ha ne diyordum... Babam. Ulan eve 94 aldim

Merhaba

Selams gencler. Burada aklima gelen abuk sabuk konularda yazacagim. Konular benim eski tecrubelerim, hayallerim, zombi istilalari vs olabilir. Kendim icin yaziyorum ama okursan da canimsin. Benim Montaigne'den neyim eksik? Tenks.